Beroepsonderwijs aan het
VEDA Vocational Training Centre

Het geven van een beroepsopleiding aan jonge mensen uit de slums, na het basis onderwijs op de slum school. Meestal zijn zij dan 15-20 jaar oud. De praktijk leert dat deze jongelui als ongeschoold arbeider onvoldoende werk kunnen vinden en zodoende in de armoedespiraal terecht komen. Er is in India, door de economische vooruitgang, een ruime vraag naar geschoolde arbeidskrachten. Een kans om hier adequaat op in te spelen.

Een eigen schoolgebouw

Op het terrein van de Stichting VEDA, de Indiase partner van RRDF is, dankzij een geweldige gift van een sponsor, in 2013 een school voor technisch beroepsonderwijs gebouwd. Een instituut dat in een enorme behoefte voorziet.

De opleidingen:

  • - Naaionderwijs
  • - ICT opleiding
  • - Opleiding tot lasser
  • - Automobieltechniek
  • - Elektrotechniek
  • - Opleiding tot loodgieter

Wat is de stand?

Beroepsonderwijs

Zoals gesteld is beroepsonderwijs een van de mogelijkheden om jonge mensen een vak te leren waardoor zij in staat zijn het armoedemoeras te ontlopen. Basiskennis op het gebied van automobieltechniek, elektrische installaties, confectieproductie, computeronderwijs, elektrisch lassen en loodgieterswerk, zijn belangrijk om het doel te verwezenlijken.

Resultaat

Tot nu toe zijn alle studenten voor het examen geslaagd. En heel belangrijk, zij hebben allemaal een baan gekregen! Dit dankzij de bijzondere inspanningen van de directeur van ons technisch opleidingsinstituut.

Lesprogramma's

Voor de lesprogramma’s, die meestal 6 maanden duren, wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten die de deelstaatoverheid Andhra Pradesh biedt via haar SETWIN (Society for Employment Promotion and Training in Twin Cities) programma. Er is met hen een franchise overeenkomst aangegaan. Aan het einde van een cursusperiode nemen de leerlingen deel aan een SETWIN examen. Het diploma is zeer waardevol en helpt bij het vinden van een werkkring. Per 6 maanden nemen 81 leerlingen deel aan de programma’s.

Online donatie

U kunt direct online doneren via iDEAL.
Vul onderstaande gegevens in.

Donateursinformatie

Vakopleiding

Betaalinformatie

iDEAL

Helpt u een kind aan een dagelijkse warme maaltijd?

Voor slechts €9,50 per maand krijgt een kind niet alleen elke dag een voedingsrijke maaltijd, maar ook onderwijs en medische zorg.