Technisch onderwijs

Scholing is een stevige pilaar onder de zorg voor de slumkinderen. Onderwijs is een prima weg om uit de armoedespiraal te komen. De slumkinderen kunnen niet lezen en schrijven. We noemen de scholen in de slums “bridge schools”. Een brug naar later, om een betere weg te vinden in het leven.

Waarom Technisch onderwijs nodig is?

op onze technische school geven wij kinderen uit de slums les in verschillende vakken. Na een cursus van 6 maanden kan een erkend diploma behaald worden in bijvoorbeeld: lassen, elektrotechniek, autotechniek en tailoring.

Doelen voor de kids:

  • - Lezen, schrijven en rekenen
  • - Hygiëne en leefomgeving
  • - De wereld om ons heen: aardrijkskunde, biologie en natuurkunde
  • - Wat wil je worden en kun je bereiken?

Wat is de stand?

Kinderen vanaf 4 jaar worden opgevangen en allerlei vaardigheden bijgebracht.

De oudere kinderen volgen ook lessen zoals die op nederlandse scholen worden gegeven. Natuur- en aardrijkskunde, geschiedenis e.d. behoren daar toe. Het onderwijs is gestart onder eenvoudige afdakjes, maar inmiddels hebben we in de slums stenen schooltjes kunnen bouwen. Geweldig om te zien hoe enthousiast en leergierig de kinderen zijn als ze in een echte schoolbank kunnen zitten.

Bijdragen voor dit prachtige werk zijn meer dan welkom!

Online donatie

U kunt direct online doneren via iDEAL.
Vul onderstaande gegevens in.

Donateursinformatie

Technisch onderwijs

Betaalinformatie

iDEAL

Helpt u een kind aan een dagelijkse warme maaltijd?

Voor slechts €9,50 per maand krijgt een kind niet alleen elke dag een voedingsrijke maaltijd, maar ook onderwijs en medische zorg.