Microkredieten

In 2008 is RRDF in samenwerking met de Indiase partner VEDA Foundation gestart met het opzetten en verstrekken van Microkredieten voor de bewoners van de Slums.

Microkrediet maakt vrij

Microkrediet haalt mensen misschien niet uit de armoede, maar helpt ze wel hun eigen boontjes de doppen. En dat is pure winst, niet alleen financieel!


Ondersteuning betekent:

  • - Verbeteren van spaarzin
  • - Verstrekken van microkredieten
  • - Ondersteunen van marketing activiteiten
  • - Geven van trainingen
  • - Genereren van inkomen

Wat is de stand?

Wat houdt dit voor de bewoners in?

De bewoners krijgen een op maat gemaakte lening van circa € 200,00 - € 500,00 om een bedrijfje op te starten. Hiervoor wordt een rente betaald. Een deel van dit bedrag is echte rente op de lening, een deel van dit bedrag is voor de zogenaamde “stroppenpot”. Beide bedragen worden gebruikt in een revolving fund (doorlopend fonds) zodat de renteopbrengsten altijd voor de slums worden aangewend.

Bij afbetaling van de lening worden de bewoners in staat gesteld om opnieuw een micro- krediet-lening af te sluiten. Onder de bewoners van de slums is een uitgebreid onderzoek gehouden om zo vast te stellen welke beroepen er door de diverse families uitgeoefend kunnen worden. Uit dit onderzoek is gebleken dat er een aantal beroepen uitermate geschikt is om inkomensgeneratie te ontwikkelen, zoals distributie van diverse producten, om hiermee extra inkomen te genereren.

Online donatie

U kunt direct online doneren via iDEAL.
Vul onderstaande gegevens in.

Donateursinformatie

Microkredieten

Betaalinformatie

iDEAL

Helpt u een kind aan een dagelijkse warme maaltijd?

Voor slechts €9,50 per maand krijgt een kind niet alleen elke dag een voedingsrijke maaltijd, maar ook onderwijs en medische zorg.