Melk voor de kleintjes

Alle slumkinderen t/m 3 jaar – nu ruim 400 in 14 slums - krijgen dagelijks een halve liter melk. De moeders hebben onvoldoende borstvoeding. Elke morgen om 7 uur start de distributie. Het is dan, voor Indiase begrippen, nog redelijk koel. De in hutten levende slumbewoners hebben geen koelkast tot hun beschikking.

Structureel een kind helpen?

Wilt u een kind dagelijks aan een warme maaltijd, onderwijs en noodzakelijke medische zorg helpen voor maar € 9,50 per maand? Als u donateur wordt, kunnen wij structureel hulp bieden aan een kind.

Dagelijks nodig:

  • - 200 liter melk per dag
  • - Distributie in 14 slums
  • - 1/2 liter per kind per dag

Wat is de stand?

Melk is duur in India.

Een buffel levert niet meer dan 3 tot 4 liter melk per dag. De moeders komen met hun baby’s en een registratiekaart, voorzien van een foto van moeder en kind, bij de “melkjeep” de dagelijkse portie ophalen. Middels de kaart wordt gecontroleerd of de moeders dagelijks komen. Als ze wegblijven, worden ze bezocht om de problemen, bijvoorbeeld ziekte, te helpen oplossen. Sommige moeders geven hun kind ter plekke al van het kostbare goedje te drinken! Melk is “broodnodig” voor deze slumbabies. Als het kind nog borstvoeding krijgt, drinkt de moeder de melk.

Online donatie

U kunt direct online doneren via iDEAL.
Vul onderstaande gegevens in.

Donateursinformatie

Melk voor de kleintjes

Betaalinformatie

iDEAL

Helpt u een kind aan een dagelijkse warme maaltijd?

Voor slechts €9,50 per maand krijgt een kind niet alleen elke dag een voedingsrijke maaltijd, maar ook onderwijs en medische zorg.