Het coronavirus in india

Ook in India slaat het virus om zich heen. De totale lockdown in het land zorgt voor hele grote problemen. Mensen kunnen niet meer werken, worden niet doorbetaald en er is dus geen geld voor eten. Help je mee om de allerarmsten in India van voedsel te voorzien?

Huidige situatie

  1. We hebben al onze middelen ingezet om de gezinnen van onze schoolkinderen te voorzien van eten.
  2. Dat zijn lang niet alle gezinnen in de slumdorpen. Dit leidt nu tot opstand.
  3. De families die geen onderdeel uitmaken van ons programma hebben honger en willen ook eten.

Wilt u helpen?

We willen niets liever dan zoveel mogelijk mensen helpen. Om meer mensen te helpen in deze tijd is meer geld nodig.

We begrijpen het dat ook voor jou nu veel onzeker is. Toch willen we een beroep doen op jullie vrijgevigheid om zoveel mogelijk mensen direct te helpen. Doe je mee?

Het coronavirus in India: Honger in de slumdorpen door lockdown.

Inmiddels teistert het coronavirus al maanden de hele wereld. Ook jij zult hier op een bepaalde manier mee te maken hebben. We hopen dat jullie zelf gezond zijn en we wensen jullie dat toe! Sterkte in deze rare tijd.

Het coronavirus in India
Ook in India slaat het virus om zich heen. De beperkte cijfers die bekend zijn, bevestigen op dit moment 17.615 besmettingen en 559 doden. In een land met 1,3 miljard mensen. Het is wachten tot het virus daar écht slachtoffers gaat maken. Social distancing is in India een luxe, zo anders dan bij ons.

De totale lockdown in het land zorgt voor hele grote problemen. Mensen kunnen nergens meer heen, niet meer werken en er is dus geen geld meer voor eten. In India wordt salaris helaas niet doorbetaald zoal bij ons. Daardoor begint honger te ontstaan.

Honger in de slumdorpen
De afgelopen weken hebben wij er alles aan gedaan om ons programma aan te passen en om te schakelen naar noodhulp. Al onze beschikbare middelen hebben wij ingezet om de gezinnen van onze bijna 2.000 schoolkinderen te voorzien van eten.

Dat zijn natuurlijk en helaas lang niet alle gezinnen. En dat leidt nu tot opstand in de slumdorpen. De families die geen onderdeel uitmaken van ons programma komen in opstand omdat ook zij honger hebben en eten willen. Wij kunnen het nauwelijks voorstellen, maar probeer het je eens in te denken dat jij (en je gezin) echt honger hebben, omdat er geen geld meer is.

We willen niets liever dan zoveel mogelijk mensen binnen onze macht helpen. Tot nu toe hebben we dat kunnen doen met alle reguliere giften die we van jullie krijgen. Heel veel dank daarvoor. Om meer mensen te helpen in deze tijd is meer geld nodig.

Help je mee?
We begrijpen het dat ook voor jou nu heel onzeker is. Toch willen we een beroep doen op jullie vrijgevigheid om zoveel mogelijk mensen direct te helpen. Doe je mee?

Heel hartelijk bedankt namens het bestuur van Stichting RRDF en namens zo heel veel mensen in India,

Coen Visser
Voorzitter Stichting RRDF

Disable donation

Reden: Campaign expired