Basisonderwijs

Scholing is een stevige pilaar onder de zorg voor de slumkinderen. Onderwijs is een prima weg om uit de armoedespiraal te komen. De slumkinderen kunnen niet lezen en schrijven. We noemen de scholen in de slums “bridge schools”. Een brug naar later, om een betere weg te vinden in het leven.

Waarom onderwijs nodig is?

De meeste kinderen uit de slums kunnen niet lezen en schrijven. We geven ze basisonderwijs, zoals rekenen, schrijven, lezen etc. Ook zorgt de opleiding ervoor dat de kinderen zich bewust worden van de noodzaak van hygiëne, het nut van tandenpoetsen en het gebruik van schoon drinkwater.

Doelen voor de kids:

  • - Lezen, schrijven en rekenen
  • - Hygiëne en leefomgeving
  • - De wereld om ons heen: aardrijkskunde, biologie en natuurkunde
  • - Wat wil je worden en kun je bereiken?

Wat is de stand?

Kinderen vanaf 4 jaar worden opgevangen en allerlei vaardigheden bijgebracht.

De oudere kinderen volgen ook lessen zoals die op nederlandse scholen worden gegeven. Natuur- en aardrijkskunde, geschiedenis e.d. behoren daar toe. Het onderwijs is gestart onder eenvoudige afdakjes, maar inmiddels hebben we in de slums stenen schooltjes kunnen bouwen. Geweldig om te zien hoe enthousiast en leergierig de kinderen zijn als ze in een echte schoolbank kunnen zitten.

Bijdragen voor dit prachtige werk zijn meer dan welkom!

Online donatie

U kunt direct online doneren via iDEAL.
Vul onderstaande gegevens in.

Donateursinformatie

Basisonderwijs

Donatie informatie

iDEAL

Helpt u een kind aan een dagelijkse warme maaltijd?

Voor slechts €9,50 per maand krijgt een kind niet alleen elke dag een voedingsrijke maaltijd, maar ook onderwijs en medische zorg.